Restauranger i Göteborg

restauyranger i GöteborgTack vare att Göteborg är en stor stad så finns det ett bra utbud med restauranger för alla smaker. Oavsett vad för kök du är sugen på att äta från så är det troligt att du hittar det här. Det finns smaker från Indien, Thailand och Kina så väl som svensk husmanskost, medelhavsmat och mycket mer. Även för dig som är vegetarian eller vegan hittar flera restauranger med den typen av inriktning.

Göteborg är en kuststad så missa inte chansen att äta fisk och skaldjur när du är här. Det finns flera restauranger som erbjuder detta på menyn. Bland annat så ska du inte missa Fiskekrogen som är en klassisk restaurang med förstklassiga råvaror. Sjömagasinet är en annan restaurang du bör kolla in. Den är mycket hyllad i Guide Michelin. I Feskekörka finner du en riktigt bra restaurang, Restaurang Gabriel där du kan avnjuta hummer, silltallrik eller Gabriels egen fisksoppa

Mysiga restauranger i Göteborg

Oavsett om det är fint väder eller regn och rusk så är det inte fel att besöka en restaurang som klassas som mysig. Att sätta sig ner och äta god mat på ett trivsamt ställe tillsammans är det många som uppskattar.

Bland mysiga restauranger i Göteborg hittar du bland annat Manfred’s Brasseri som ligger i Linné. Det är en mysig och personlig kvarterskrog med smaker från Österrike och Schweiz. Om du är sugen på italienska smaker så ska du besöka Bellini, även den i Linné. För dig som älskar kött så finns Meet, en restaurang som ligger på Geijersgatan. Detta är en av Sveriges bästa köttkrogar.

Andra restauranger väl värda ett besök är La Gondola, som ligger på Avenyn. Detta är en av Göteborgs äldsta italienska restauranger och de erbjuder god mat och familjär stämning. Tapasbaren som ligger i Majorna är en restaurang som erbjuder just tapas. Här kan du sitta länge och njuta av alla små rätter som serveras.

Boka in en hel helg i Göteborg

Om du vill hinna med att testa på fler restauranger så är det en god idé att boka in dig en hel helg på hotell i Göteborg. Passa på att utforska andra sidor av staden under dagtid och ägna kvällarna åt att äta gott ute på någon av alla de restauranger som finns i Göteborg.