Museer i Göteborg

Museer i GöteborgI Göteborg finns det gott om många museer att besöka. Det gör att du kan utforska en hel del från konst, till havets djup till att göra en tidsresa. Om du bor i Göteborg eller har nära hit så kan du för 40 kronor besöka Göteborgs 5 stora museer under ett år.

Bland de museer som finns i Göteborg så är det ett par av dem du inte bör missa. Bland dessa hittar vi Aeromuseum, Göteborgs Konstmuseum, Göteborgs naturhistoriska museum, Göteborgs spårvägsmuseum, Sjöfartsmuseet och Nostalgicum.

Aeromuseum

Detta museum är ett flygmuseum som är insprängt i en försvarsanläggning som tidigare var hemlig. På detta museum kan du testa på, uppleva och experimentera på egen hand. Vinschas upp till en helikopter eller testa en flygsimulator.

Göteborgs Konstmuseum

På detta museum hittar du en konstsamling som är en av norra Europas främsta. Det finns konstsamlingar från 1400-talet fram till idag. Det som visas är både nordisk och internationell konst.

Göteborgs naturhistoriska museum

Här kan du uppleva vilda djur från hela världen. Se elefanter, blåvalar och mycket mer.

Göteborgs spårvägsmuseum

Är du i Göteborg som är kända för sina spårvagnar så ska du inte missa detta museum. Här får du lära dig hela historien om spårvägen.

Sjöfartsmuseet

Detta museum är väl värt ett besök. Dess utställningar handlar om hav, sjöfart och fiske, både historiskt och tekniskt.

Nostalgicum

Detta är både en utställning och en vintagebutik på samma plats. Det som gäller är 50-60-tal. Här finns bland annat tidstypiskt inredda sovrum och vardagsrum Kika på den allra första TV:n som hade dörrar, och gå på ryamattor som var det som gällde då. Detta var perioden som många investerade i en bil, som gärna fick vara en Folka eller PV 44. På utställningen hittar du även hur man klädde sig under denna tid. En annan sak detta museum satsar på är dofter. Man har försökt att återskapa olika dofter, som till exempel brylcreme och violpastill.

Upplev mer av Göteborg

Satsa på att boka in dig på en helg i Göteborg och stanna över på ett hotell eller vandrarhem. Det gör att du hinner se fler museer samt att du även kan besöka stadens andra sevärdheter.