Färja till Kiel

Från Göteborg går det färjor till en rad olika destinationer. En av de mest trafikerade är Göteborg-Kiel. En resa som tar ca 14,5 timme. Men eftersom man åker på natten sover de flesta den mesta av tiden. Det blir därmed även ett perfekt sätt att färdas framåt på resan samtidigt som man får önskvärd vila och god mat.

Färjan, som drivs av Stena Line, har restauranger, fik, barer och en del butiker. Med underhållning, wifi och trevligt sällskap blir det lätt ganska sena kvällar. Men kom ihåg att hålla igenom på alkoholkonsumtionen om du ska köra bil vidare dagen efter.

Stanna i Kiel?

Väljer du att stanna i Kiel kommer du med största sannolikhet se Altes Rathaus, stadens mäktiga rådhus som står mycket centralt. Med sina 106 meter syns det på långt avstånd. Mysigaste området är däremot gamla stan där den mest kända byggnaden är den gamla kyrkan från 1200-talet. En kyrka som förstördes rejält under andra världskriget men sedan dess renoverats för att efterlikna den ursprungliga kyrkan. I staden finns även sjöfartsmuseum och en museumubåt.

Önskas shopping finns en mängd butiker att välja på längs Holsenstrasse. Hit tar man sig lätt med buss från färjan. De flesta som tar båten stannar maximalt någon dag i Kiel – målet är oftare en destination betydligt mer söderut.

Eller resa vidare?

Många som väljer denna färja gör det för att snabbt ta sig ner i Europa. Det är också ett betydligt snabbare och enklare sätt än att bila via bron till Danmark och sedan vidare till Tyskland. Ungefär en timme söder om Kiel ligger Hamburg och oavsett var man ska finns stora och fina motorvägar som snabbt transporterar turisterna till städer i Tyskland eller andra delar av Europa.

Bilsemester i Europa? Då är ofta denna färjelinje ett första steg.